Welkom

Welkom bij de ZHPV!

Op onze website vind je informatie over de vereniging, de regelmatig terugkerende georganiseerde postzegelbeurzen, de 2-jaarlijkse grote veilingen, de jeugdactiviteiten, het rondzendverkeer, de koopjeshoek, de ruiltafel en andere informatie die voor de verzamelaar van postzegels en aanverwante zaken van belang kan zijn.

Binnen de vereniging is grote deskundigheid aanwezig op verschillende terreinen van de filatelie. Behalve de traditionele verzamelaars herbergt de ZHPV diverse “specialisten” op het gebied van: thematisch verzamelen, zelf albumbladen maken, maximumkaarten, kinderbedankkaarten, perfins, persoonlijke postzegels, poststempels, frankeerstempels, belastingzegels, treinbrief- en spoorwegzegels, enz..

Voorts zijn er leden die interessante artikelen schrijven, bijvoorbeeld in het blad Filatelie, in het ZHPV Mededelingenblad (Clubblad) en op Postzegelblog. Verschillende jeugdleden en leden doen regelmatig mee aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Voor hen is ruim voldoende kennis aanwezig om daarbij succesvol te kunnen zijn. Weer anderen zijn gediplomeerd jeugdleider. Kortom: bij de ZHPV worden niet alleen maar postzegels gekocht en voorgedrukte albums volgeplakt.

Mede door de computer wordt de filatelie een stuk aantrekkelijker en dynamischer. En de ZHPV is wat dat betreft “van alle markten thuis”. Zo is er ook rondzendverkeer in eigen beheer. Op drie bijeenkomsten per maand, in Zoetermeer, Leidschendam en Den Haag, treffen onze filatelisten elkaar en wisselen daar o.a. de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen uit. De communicatie loopt voor een belangrijk deel via de eigen website met o.a. het ZHPV Mededelingenblad (Clubblad) en de Priority Mail (Nieuwsbrief).