Activiteiten

Postzegels zijn verhalenvertellers
De hele wereld in beeld gebracht op kleine stukjes papier. En dan maar zoeken naar nieuwe verhalen, nieuwe zegels die nog meer kunnen vertellen. Iedere gevonden zegel wordt “gevierd” en is een aanwinst voor de verzamelaar. Veel van deze zegels werden ontworpen door bekende kunstenaars; het zijn sublieme meesterwerkjes.

De ZHPV (ZuidHollandse vereniging van PostzegelVerzamelaars) is een club van verzamelaars, waar iedereen op zijn eigen manier inhoud geeft aan de tijdloze en grenzeloze hobby: filatelie.

Bij de ZHPV is deskundigheid aanwezig op verschillende terreinen van de filatelie. Wij hebben diverse specialisten op het gebied van het traditioneel verzamelen, thematisch verzamelen, albumbladen maken, maximumkaarten, kinderbedankkaarten, perfins, persoonlijke postzegels, poststempels, frankeerstempels, belastingzegels, treinbrief- en spoorwegzegels, enz. Weer anderen schrijven artikelen in het blad Filatelie en op Postzegelblog.

Verschillende leden en jeugdleden doen mee aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. We geven ze ondersteuning om een mooi resultaat te behalen.Door het gebruik van de computer wordt de filatelie nog aantrekkelijker en dynamischer. Bovendien beschikken wij over een goed lopend rondzendverkeer. Op drie bijeenkomsten per jaar treffen onze clubleden elkaar, te weten in Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam.

Jeugdafdeling “De Ruilkelder”
Al onze beurslocaties hebben een eigen ruimte voor de jeugd. Gediplomeerde jeugdleiders laten zien wat je allemaal met postzegels kunt doen. Je vindt er postzegels uit de hele wereld en over allerlei thema’s: van zeilschepen tot boksers en klederdrachten. De Ruilkelder is aangesloten bij Jeugd Filatelie Nederland (JFN).

Mededelingenblad (Clubblad) en de Priority Mail (Nieuwsbrief)
Vier maal per jaarontvangt u ons Mededelingenblad (Clubblad) in digitale of papieren vorm, daarnaast ontvangt u regelmatig de Priority Mail (Nieuwsbrief), met de laatste nieuwtjes en de veelgelezen rubrieken: WebWetensWaardigheden, Tips en Vraagbaak.

Website
Alles wat voor u interessant is, zoals alle informatie over onze vereniging en veel links naar andere websites, vindt u op www.zhpv.nl. En wat dacht u van een digitale workshop voor het maken van expositiebladen? Het staat er allemaal!

ZHPV in het kort
Drie beurzen per maand:

Internet: www.zhpv.nl
E-mail: info@zhpv.nl