Priority Mail 2015/06

Nieuwsbrief van de ZHPV  

■ Intro

 

Colofon

Heeft u ideeën of actualiteiten voor deze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail naar de redactie.

Heeft u vragen over zaken met betrekking tot de vereniging, stuur dan een e-mail naar het
bestuur.

Heeft u filatelistische vragen, stuur dan een
e-mail naar de
vraagbaak.

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail naar
Priority Mail.

Bezoek ook eens de
ZHPV Website.

Gehele of gedeeltelijke overname van artikelen uit deze nieuwsbrief is slechts toegestaan na schriftelijke toestemming van de Priority Mail redactie.


Locaties beurzen en jeugdbijeenkomsten.

Zoetermeer:

Buurtruimte Buytenrode,
César Franckrode 60

Den Haag:
Gebouw Wijkvereniging
Zuiderpark
Escamplaan 55

Leidschendam:
Wijk- en Diensten-
centrum De Plint,
Prins Frederiklaan 7
 

In deze PM de volgende items:

 

Start nieuwe seizoen

 

Veel dieren en planten worden door de natuur uit hun winterslaap gewekt. Filatelisten moeten uit hun zomerslaap worden gewekt. Althans de meeste want je hebt er ook die er in hun zomervakantie juist nog een schepje bovenop doen. Vandaar deze herinnering. Op zaterdag 5 september gaat in Zoetermeer het nieuwe postzegelseizoen weer van start. En op 12 resp. 19 september volgen Den Haag en Leidschendam. De locaties zijn als vanouds, de bezoekers zullen veelal dezelfde zijn als in het vorige seizen, al hopen we natuurlijk wel op nieuwe gezichten.

  

 

Nabrander afscheid Ben en Yvonne Kruse

 

6 juli jongstleden werd voor Ben en Yvonne Kruse een onvergetelijke dag.
Zij waren naar hun laatste beurs gekomen met het idee om, laat ik zeggen, op een eenvoudige manier afscheid van hun “beursbestaan” te nemen. Niets werd minder waar. Het werd een happening van jewelste. Alle berichten daarover op de website van de gemeente Zoetermeer, van de ZHPV zelf en alle foto’s zijn daar getuigenissen van.
De Koninklijke onderscheiding van Ben was natuurlijk het hoogtepunt.
Maar ook Yvonne deelde in de loftuitingen. Een klein, maar door Yvonne zeker zeer gewaardeerd gebaar was het feit dat ons jeugdlid Eliza Epker, die door Yvonne geregeld werd ondersteund bij het samenstellen van haar te exposeren verzameling, zelf een afscheidscadeautje voor Yvonne had gemaakt. Eliza had thuis van twee soorten chocolade lootjes gemaakt voor Yvonne. Heel toepasselijk omdat Yvonne tijdens de beurzen meestal de verkoop van de loterijbonnetjes verzorgde, ook aan de jeugd.
 

Prijswinnende donateurs

 

Tijdens de ALV van 18-04-1015 heeft de trekking plaatsgevonden op basis van Giften op de beurzen en de Donatiekaarten voor de jeugd. Tijdens de trekking was een aantal prijswinnaars niet aanwezig.
Onder de volgende namen kan u zien welke prijs u toekomt,

Lot-nr Naam Prijs Lid-nr Postcode H-nr Woonplaats
  88  Dijkstra Horloge  113 2641VE 9 Pijnakker
  92 Dijkstra CD 113 2641VE 9 Pijnakker
132 L. Kiehl Koptelefoon 701 2717GP 6 Zoetermeer
145 Mourits CD 708 2723XH 34 Zoetermeer
170 van Delft CD 697 2721AR 248 Zoetermeer
204 dhr. Epker CD geen 2716CL 80 Zoetermeer
230 P. Tissot van Patot CD 12 2564AA 605 Den Haag
232 P. Tissot van Patot Kalender          12 2564AA 605 Den Haag
244 J. Saarloos T-Shirt 658 2283EH 8 Rijswijk

Deze winnaars kunnen hun prijs in bezit krijgen door een e-mail naar onze jeugdleider Hans Peschke te sturen, met de vermelding wanneer en op welke van de beurzen zij aanwezig kunnen zijn.
E-mail; hans.peschke@hotmail.com.
Deze zal dan bij de eerstvolgende beurs waar u dan aanwezig kunt zijn uw prijs aanreiken.


 

Vraagbaak

 

Wellicht door de nadruk die op het afscheid en onderscheiding van Ben Kruse lag is nog niet op de vraagbaak in de vorige PM gereageerd. Daarom de betreffende vraag nog een keer herhaald. Verschillende binnenkanten van één FDC Onlangs ontdekten onze jeugdleden Eliza en Annemijn Epker bij het uitzoeken van FDC’s van Nederland een bijzonderheid met betrekking tot de binnenkant van twee enveloppen. Het gaat om de FDC, nummer E 168 uit 1978 met de postzegel (NHPV 1165) ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Daarvan hebben ze twee versies. Een met de enkele zegel en een met twee zegels. Op de laatste zijn twee postzegels geplakt omdat het doorlopers zijn en zo beide epauletten met het embleem van de KMA geheel zichtbaar zijn. De dames Epker merkten twee verschillen in deze enveloppen op: a. de enveloppe met twee zegels heeft in tegenstelling tot die met een zegel een grijze binnenkant waarop een soort logo (de top van een zuil met het woord forum) is afgedrukt. b. de enveloppe met een postzegel wat geler dan de andere, helaas is dat op de scan niet goed te zien.
Eliza en Annemijn willen graag een verklaring voor deze verschillen.

 

Reacties en nieuwe vragen naar de vraagbaak.

 

 
 
 

Verzamelbeurs Den Haag-Wassenaar

WB-Evenementen organiseert 13 september a.s. weer een postzegel- en muntenbeurs in Wassenaar. En let op, leden van de ZHPV hebben gratis toegang.

 

 

 

Groningen 100

Hoewel niet naast de deur toch aandacht voor het Nationale Postzegelevenement " Groningen 100". Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Philatelisten Vereniging Groningen wordt dit op
5 en 6 september 2015 gevierd in Sportcentrum De Hullen in Roden. Het thema van de tentoonstelling is "De Eerste Wereldoorlog" en meer in het bijzonder "Het interneringskamp Groningen" beter bekend onder de naam "Het Engelse Kamp", waar 1400 Engelse matrozen tussen 1914 en 1918 zijn ondergebracht.


 

Nieuwsbrief ZHPV 1 september 2015