Priority Mail 2015/03

Nieuwsbrief van de ZHPV  

■ Intro

 

Colofon

Heeft u ideeën of actualiteiten voor deze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail naar de redactie.

Heeft u vragen over zaken met betrekking tot de vereniging, stuur dan een e-mail naar het
bestuur.

Heeft u filatelistische vragen, stuur dan een
e-mail naar de
vraagbaak.

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail naar
Priority Mail.

Bezoek ook eens de
ZHPV Website.

Gehele of gedeeltelijke overname van artikelen uit deze nieuwsbrief is slechts toegestaan na schriftelijke toestemming van de Priority Mail redactie.


Locaties beurzen en jeugdbijeenkomsten.

Zoetermeer:

Buurtruimte Buytenrode,
César Franckrode 60

Den Haag:
Gebouw Wijkvereniging
Zuiderpark
Escamplaan 55

Leidschendam:
Wijk- en Diensten-
centrum De Plint,
Prins Frederiklaan 7
 

Deze Priority Mail vraagt aandacht voor de volgende onderwerpen:

 

Oproep rondzendleider

 

Onze leider van het rondzendverkeer, Ton van Bleyswijk, heeft dringend behoefte aan nieuwe boekjes.


Dus heb je deze in voorraad, lever ze dan bij hem in. Heb je veel doubletten, postzegels of post(waarde)stukken, ga aan de slag om rondzendboekjes of –enveloppen te vullen. Lege boekjes en enveloppen zijn verkrijgbaar aan de bestuurstafel van onze beurzen.
 

 

De Brievenbeurs in Gouda

 

Op 3 en 4 april wordt in Gouda de 22e brievenbeurs georganiseerd.
Voor de serieuze verzamelaars een must om die te bezoeken. Anders dan bij veel andere beurzen ligt de nadruk hier op post(waarde)stukken. Maar ga vooral op vrijdag 3 april naar Gouda en vertel over je belevenissen en aanwinsten op onze eigen beurs op 4 april in Zoetermeer.


 

 

Algemene Ledenvergadering op 18 april

 

Eigenlijk zou dit een overbodige mededeling moeten zijn. Maar gezien het geringe aantal leden dat onze Algemene Ledenvergaderingen de laatste jaren bezoekt, kan beter gesproken worden van een dringende mededeling.

Kortom, laat je interesse in het werk van jouw bestuur en onze vrijwilligers blijken en je mening gelden en kom op 18 april naar de ALV in Leidschendam.
De agenda van deze vergadering vind je in het laatste Mededelingenblad en staat op onze website in de rubriek “Alleen voor leden”.
 

 

Een echte Kinderzegel

 

Vast niet alle PM-lezers lezen ook de Telegraaf of de nieuwsbrief van de KNBF. Daarom onderstaand verhaal uit de Telegraaf gescand en overgenomen in PM.


klik op afbeelding voor een vergroting

Eveneens op 26 februari gaf PostNL een nieuwe geboortezegel uit. Na 18 jaar is de ooievaar ter ziele, lang leve het hobbelpaard. De nieuwe zegel is ontworpen door Marenthe Otten.
 

 

 
 
 

Zoetermeerse brug op postzegel

Verzamelaars van architectuur of bruggen opgelet. Op 30 maart a.s. geeft PostNL een fraai velletje uit met 10 verschillende bruggen in Nederland. Voor onze Zoetermeerse leden is dat velletje nog net iets interessanter omdat de Jan Waaijerbrug een van de tien is.
Deze fiets- en voetgangersbrug werd al op 12 december 2013 feestelijk geopend. Hij vormt de verbinding tussen het Westerpark en de Nieuwe Driemanspolder tussen Zoetermeer en Den Haag, een toekomstig recreatiegebied annex waterberging. Het ontwerp is van de Leidse architect Syb van Breda. De fiets- en voetgangersbrug is genoemd naar Jan Waaijer, oud-burgemeester van Zoetermeer, wiens naam op de tab vermeld staat.

 


 

Nieuwsbrief ZHPV 27 maart 2015