Priority Mail 2014/08

Nieuwsbrief van de ZHPV  

■ Intro

 

Colofon

Heeft u ideeën of actualiteiten voor deze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail naar de redactie.

Heeft u vragen over zaken met betrekking tot de vereniging, stuur dan een e-mail naar het
bestuur.

Heeft u filatelistische vragen, stuur dan een
e-mail naar de
vraagbaak.

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail naar
Priority Mail.

Bezoek ook eens de
ZHPV Website.

Gehele of gedeeltelijke overname van artikelen uit deze nieuwsbrief is slechts toegestaan na schriftelijke toestemming van de Priority Mail redactie.


Locaties beurzen en jeugdbijeenkomsten.

Zoetermeer:

Buurtruimte Buytenrode,
César Franckrode 60

Den Haag:
Gebouw Wijkvereniging
Zuiderpark
Escamplaan 55

Leidschendam:
Wijk- en Diensten-
centrum De Plint,
Prins Frederiklaan 7
 

In deze PM komen de volgende vier onderwerpen aan de orde:

 

Veilinginformatie ZHPV

 

Namens de veilingcommissie nodigt onze veilingmeester Heiko de Vries alle leden, maar ook hun kennissen en vrienden, uit voor de najaarsveiling op Zaterdag 25 oktober 2014 in de Buurtruimte Buytenrode, César Franckrode 60, 2717 BG te Zoetermeer.

Bezichtiging van de kavels van 10.00 tot 13.00 uur.
De veiling vindt plaats vanaf 13.30 uur.
Inlichtingen bij Heiko, tel.: 06 54 700 122.
Er liggen weer ruim 500 mooie kavels op bieders te wachten.
 

Kavel 1
 

Op onze website (www.zhpv.nl) is onder de rubriek 'Veilingen' de veilinglijst in te zien en te downloaden. Als je naar de site gaat kan je de catalogus op twee manieren bekijken, als HTML-versie en als PDF-versie. Bij de HTML-versie kan je bij circa 25 kavels doorklikken om een haarscherpe afbeelding van het kavel te bekijken. De scans van deze kavels zijn ook rechtstreeks te benaderen.
 

Kavel 134

 

 
 
 

Vervalsingen of maakwerk

Naar aanleiding van de melding in de vorige PM volgden nog enkele reacties.


Ed Boers meldde dat de getoonde zegels met afbeeldingen van de hakenkruisopdrukken feitelijk geen vervalsingen zijn, maar dat die vallen onder het hoofdstuk ‘maakwerk’. Er wordt immers geen zegel nagemaakt, maar het gaat hier om fantasie. Internet zit momenteel vol met makers van dit soort fantasieproducten.
Ook Ton van der Meij meldde nog dat er behalve de genoemde verkopers van dit bedrieglijke materiaal nog meer van dit soort nep-filatelisten actief is.


Oppassen dus.

 


 

Vraagbaak

Heiko de Vries heeft reeds vele jaren de hiernaast staande zegel in zijn bezit zonder te weten wat voor zegel het is. De zegel is afkomstig uit Ierland doch staat in geen enkele (speciaal-)catalogus met of zonder horizontale strepen vermeld.

 

Is er iemand die hier iets meer van weet?
 

 

 

 

Helaas is er nog geen reactie gekomen op de vraag in de vorige PM met betrekking tot de (veronderstelde) local-revenu zegel met daarop een afbeelding van het stadhuis van Subotica (Servië).

Dus nogmaals de vraag: wie kan er meer over deze zegel melden?
 


Reacties en nieuwe vragen naar de vraagbaak.

 

Drie ZHPV-ers genoemd in Filatelie

De abonnees van Filatelie hebben het natuurlijk al opgemerkt. Maar voor onze andere leden toch even de melding dat ons Mededelingenblad ook door de redacteur van het maandblad Filatelie goed wordt uitgeplozen.

In het blad van oktober schenkt hij aandacht aan de “alleraardigste aflevering” van ons Mededelingenblad nr. 3 (september).

Hij gaat in op de artikeltjes van Heiko de Vries (Mag ik mij even voorstellen), van Maarten Severijn over de door hem samengestelde catalogus van groot-rondstempels van Nederlands Oost- en West-Indië en van Yvonne Kruse over Middeleeuwse schrijfsels.
 

klik op afbeelding voor een vergroting
 

Nieuwsbrief ZHPV 14 oktober 2014