Priority Mail 2014/07

Nieuwsbrief van de ZHPV  

■ Intro

 

Colofon

Heeft u ideeën of actualiteiten voor deze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail naar de redactie.

Heeft u vragen over zaken met betrekking tot de vereniging, stuur dan een e-mail naar het
bestuur.

Heeft u filatelistische vragen, stuur dan een
e-mail naar de
vraagbaak.

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail naar
Priority Mail.

Bezoek ook eens de
ZHPV Website.

Gehele of gedeeltelijke overname van artikelen uit deze nieuwsbrief is slechts toegestaan na schriftelijke toestemming van de Priority Mail redactie.


Locaties beurzen en jeugdbijeenkomsten.

Zoetermeer:

Buurtruimte Buytenrode,
César Franckrode 60

Den Haag:
Gebouw Wijkvereniging
Zuiderpark
Escamplaan 55

Leidschendam:
Wijk- en Diensten-
centrum De Plint,
Prins Frederiklaan 7
 

In deze PM de volgende items:

 

Nabrander Dag van de Jeugdfilatelie

 

In PM 2014/4 is de uitslag van De Filamanifestatie op 12 en 13 april in Wijk aan Zee al uitvoerig aan de orde geweest. Toch willen we onze leden die niet op het blad Filatelie zijn geabonneerd kennis laten maken met het artikeltje over Stephanie Kuipers, dat in de rubriek “De Posthoorn” van het juninummer was opgenomen.


Klik hier voor een vergroting
 

 
 
 

Met de bus naar Postex 2014

Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om met gezinsleden of andere geïnteresseerden met de bus naar de POSTEX te reizen. Dit grootste jaarlijkse filatelistisch evenement van Nederland wordt gehouden van vrijdag 17 t/m zondag 19 oktober te Apeldoorn. De KNBF sponsort een bijdrage van maximaal 500 euro per bus die naar dit evenement gaat. De entreeprijs van de POSTEX (€ 5,- p.p.) is voor degenen die met de bus gaan gratis.
De Postzegelvereniging Monster onderzoekt (o.a. samen met de ZHPV) of ze minimaal 40 personen kunnen vinden die hiervoor belangstelling hebben. De bus is niet gratis, maar wel goedkoper dan reizen met de trein of met de eigen auto.
Heeft u hiervoor belangstelling kunt u dit kenbaar maken via de e-mail secretaris@zhpv.nl of op de beurs aan de beursleider. Geef daarbij ook aan naar welke dag of dagen uw voorkeur uitgaat. Uiterlijk op 1 oktober moeten wij weten of er voldoende gegadigden zijn.
Is er te weinig belangstelling gaat het reizen per bus niet door en zult u alsnog een alternatief moeten zoeken.
 

 

Voor verdere informatie over Postex 2014 zie: http://postex.nl/

 

Vraagbaak

Jan Vogel ontdekte onderstaande zegel met daarop een afbeelding van het stadhuis van Subotica. Dat stadhuis is gebouwd (1908-1910) in de Hongaarse Jugendstil toen de stad nog tot Hongarije behoorde. De zegel past uitstekend in zijn Jugendstil verzameling.
In 1920 kwam de stad in Joegoslavië te liggen en tegenwoordig ligt de stad in Servië, in het uiterste noorden van de regio Vojvodina, aan de grens met Hongarije.Het schijnt een “locale revenu”-zegel uit Subotica te zijn. De vragen luiden ondermeer:

  • Is dit een echte “belasting”-zegel

  • Wanneer uitgegeven (in ieder geval na 1910)

  • In welke catalogus is hierover zekerheid te vinden

  • Wat betekenen de teksten in de zegel

  • Wat valt hier nog meer over te vertellen.

 


Reacties en nieuwe vragen naar de vraagbaak.

 


 

Waarschuwing: vervalsingen

Onze veilingmeester Heiko de Vries wijst hieronder op het feit dat op Marktplaats en eBay vervalsingen worden aangeboden zoals de hier afgebeelde overdrukken Dronten 1944.Dronten is één van de drie kernen van de gemeente Dronten. De naam Dronten is afgeleid van de polder en verdwenen buurtschap Dronthen, ten westen van Kampen. In 1962 werden de eerste huizen in 'Dronten' opgeleverd. De gemeente Dronten werd 3 januari 1972 als gemeente ingesteld.
Op genoemde websites worden bovenstaande zegels te koop aangeboden door de heer W.F. van Eijk te Mierlo, ofwel Willy’s Place, Alias Willy, alias wvaneijk. Dat het hier om vervalsingen of “forgeries” gaat, wordt wel door hem vermeld. Deze vermelding staat echter op een dusdanige plaats dat men er gauw overheen kijkt. Tevens zijn er situaties bekend dat, wanneer er bij hem een bepaalde zegel gekocht is, dezelfde zegel met dezelfde opdruk binnen korte tijd opnieuw wordt aangeboden. Op deze manier wordt de postzegelmarkt wel heel snel overvoerd met vele ongewenste vervalsingen.
Deze verkoper biedt soortgelijke opdrukken aan van Almere, Japanse bezetting (waaronder Nederlands Indië), Duitsland en Duitse bezetting. Telkens staat er wel bij dat het vervalsingen zijn! Maar omdat die vermelding er vrij onopvallend bij staat is deze waarschuwing zeker op zijn plaats.
Eerdere meldingen betreffende soortgelijke verkopers ( bijvoorbeeld postzegel_apart en vaneekelen 5733) hebben ertoe geleid dat deze verkopers niet meer actief zijn (onder die naam). Wel is een nieuwe verkoper gevonden die dezelfde vragen over echtheid oproept als boven beschreven, namelijk postzegel-pracht.
Hoe mooi, uniek en fantastisch een zegel of stempel ook lijkt, overweeg met jezelf, door te googelen, of met andere filatelisten de echtheid van de aanbieding!

 

Nieuwsbrief ZHPV 9 september 2014