Priority Mail 2012/02

Nieuwsbrief van de ZHPV    

■ Intro

 

Colofon

Heeft u ideeën of actualiteiten voor deze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail naar de redactie.

Heeft u vragen over zaken met betrekking tot de vereniging, stuur dan een e-mail naar het bestuur.

Heeft u filatelistische vragen, stuur dan een
e-mail naar de vraagbaak.

Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief, stuur dan een e-mail naar Priority Mail.

Bezoek ook eens de ZHPV Website.

Gehele of gedeeltelijke overname van artikelen uit deze nieuwsbrief is slechts toegestaan na schriftelijke toestemming van de Priority Mail redactie.

Locaties beurzen en jeugdbijeenkomsten.
Zoetermeer:

Buurtruimte Buytenrode,
César Franckrode 60
Den Haag:
Gebouw Wijkvereniging
Zuiderpark
Escamplaan 55

Leidschendam:
Ontmoetingscentrum
De Schuitejager, Scheepswerf 18
 

 

 

 

 

 

 

 


PM doet bij deze twee belangrijke oproepen en heeft wat te melden over websites van derden.

 

Algemene (voorjaars-)Ledenvergadering

 

Het bestuur van de ZHPV roept haar leden op tot het bijwonen van deze vergadering op zaterdag 7 april 2012.
De vergadering wordt gehouden in de Buurtruimte Buytenrode, César Franckrode 60 te Zoetermeer, aanvang 15.30 uur, aansluitend aan de reguliere beurs aldaar.
Alle vergaderstukken vind je op onze website (www.zhpv.nl) onder de rubriek “ALLEEN voor leden“.
Daar kan je ze lezen en natuurlijk ook downloaden.
 


 

 
 
 

Webwetenswaardigheden

In het maandblad Filatelie van februari 2012 werd op een van de KNBF-pagina’s aandacht gevraagd voor het jureren van tentoonstellingen via internet. Hoewel dat m.i. om diverse redenen nog wel even op zich zal laten wachten is de website waar in dit artikel naar verwezen wordt wel interessant. Op deze site staan 763 verzamelingen en 140 links naar nog meer filatelistische sites. Dus mocht je je op een regenachtige dag eens vervelen, hier kan je wel een uurtje doorheen surfen: www.exponet.info
 


 

Een andere leuke, zij het beperkte site die ik onder de aandacht wil brengen is  www.frankeerstempel.nl van de vereniging van verzamelaars van frankeerstempels. Onder het kopje “thema’s” zijn enkele leuke verzamelingen te bekijken en is informatie over frankeerstempels te vinden.


 

Enquête Mededelingenblad

Zoals je wellicht al gemerkt hebt staat ons mededelingenblad integraal op de website. En wel in kleur en nog voordat het bij de leden op de deurmat valt. Om de leesbaarheid op de website te verbeteren zal de tekst in het vervolg, m.u.v. het colofon en de achterzijde van het blad, in één kolom worden gedrukt.
In verband hiermee en om werk en kosten te besparen overweegt het bestuur van de ZHPV om te stoppen met toezending van de papieren versie aan die leden die de voorkeur geven aan de versie op de website. En om daar achter te komen houden we deze enquête. Het ligt voor de hand dat we deze enquête starten bij de lezers van PM.

Dus laat ons weten welke versie jouw voorkeur heeft:
a. lezen online op de website
(dan krijg jet het blad niet meer toegezonden)
b. lezen op papier


Meld je voorkeur via de volgende link: info@zhpv.nl. Dat kan een heel kort bericht zijn door een van deze twee mogelijkheden te noemen. Je keuze kan je later altijd weer aanpassen. Als er voldoende belangstelling is voor het digitaal lezen van ons Mededelingenblad zal de verschijning daarvan op de website via PM of een afzonderlijk e-mailbericht bekend worden gemaakt.
 

Catawiki, de grootste online catalogus en marktplaats

Catawiki is (zeggen ze zelf) de grootste online catalogus en marktplaats voor
verzamelaars waar je gratis jouw verzameling kunt beheren in combinatie met een marktplaats waar je materiaal kunt aanbieden of kopen. Voor hen die deze site nog niet kennen, klik op de link
en je ziet meteen hoe die eruit ziet www.catawiki.nl .
Aan de hand van het menu krijg je meer inzicht in structuur en mogelijkheden van de site.

Er staan inmiddels meer dan 240.000 postzegels op Catawiki en meer dan 1.4 miljoen te koop bij andere postzegelverzamelaars in de Catawiki marktplaats. Inmiddels beheren meer dan 34.000 verzamelaars hun verzameling gratis op Catawiki. Klik hier voor meer informatie.
 

Nieuwsbrief ZHPV 28 maart 2012