Buurtvereniging Buytenrode viert haar 40-jarig jubileum en dat vieren wij samen op zaterdag 30 september 2017!!

In het kader van het 40-jarig jubileum van Buurtvereniging Buytenrode uit Zoetermeer organiseert de postzegelvereniging ZHPV op 30 september a.s. een filatelistisch evenement. Deze happening, van 11.00 tot 16.00 uur, is voor iedereen gratis toegankelijk. De locatie is: Buurtvereniging Buytenrode, César Franckrode 60 in Zoetermeer.

Wethouder Taco Kuiper verricht de officiële start van dit postzegelfeest om 11.00 uur.
Wijkwethouder Taco Kuiper opent dit postzegelfeest in de net gefacelifte Buurtvereniging Buytenrode. Ook hij heeft in zijn jeugd postzegels verzameld. Maar op zijn levenspad kwam hij andere  interessante uitdagingen tegen. Zo gaat dat nu eenmaal in het leven. Neemt niet weg dat hij de postzegelverzamelaars een warm hart toedraagt gezien het feit dat hij aan onze uitnodiging gehoor heeft gegeven.

Om 16.00 uur wordt dit evenement afgesloten.

De kick van het verzamelen
Er is een mini-postzegeltentoonstelling ingericht van leden en jeugdleden die de afgelopen jaren prijzen hebben gewonnen met hun exposities. Zij laten hun verzamelingen zien. Er zijn 13 exposities met verschillende thema’s, zoals Dracula, Harry Potter, de graficus Escher, klederdrachten en Disney, kortom te veel om op te noemen.

Ervaren verzamelaars vertellen meer over de manieren van verzamelen, bijvoorbeeld een bepaald land, postgeschiedenis of bepaalde thema’s of onderwerp (bijv. zeehonden, Walt Disney, treinen of schilderijen). En welke manier je ook kiest het geeft altijd een kick om weer wat speciaals voor jouw verzameling te ontdekken en daarmee je kennis over het onderwerp of land uit te breiden. Ook worden er enkele powerpoint presentaties en films over verschillende thema’s vertoond.

 

 

 

 

 

Geen tafelhouders maar een hele hoek vol met stockboeken met 5 eurocent zegels
Naast een heleboel andere activiteiten liggen meer dan 130 stockboeken gevuld met meer dan 200.000 zegels klaar om voor 5 eurocent per postzegel te wisselen van eigenaar. Allemaal postzegels met een veel hogere cataloguswaarde. Voor de landenverzamelaars vindt u zegels van Albanië tot Zimbabwe en voor de themaverzamelaars van Apen tot Zebra’s, maar ook bloemen, treinen, vliegtuigen, sportzegels, Europa zegels etc. Kortom voor elk wat wils. Complete series, postzegelblokken, maar ook de ontbrekende zegel waar u al zolang op zoek naar bent. Je hoeft slechts je pincet mee te nemen om op uw gemak plaats te nemen aan de 5 eurocent tafels en uw verzameling aan te vullen.

Tekenwedstrijd
De leerlingen van groep 4 t/m groep 7 van de naast het gebouw van de buurtvereniging gelegen basisschool De Watersnip hebben in april van dit jaar meegedaan aan een tekenwedstrijd tijdens hun themaweek “Reizen”. Alle tekeningen zijn door een jury per groep beoordeeld en de prijswinnaars, 4 leerlingen dus, worden tijdens dit evenement bekend gemaakt. Zij ontvangen een ingelijst vel van tien, zogenoemde persoonlijke postzegels van hun eigen tekening. Bovendien krijgen alle kinderen die hebben meegedaan een diploma.

Onderstaande foto’s hebben betrekking op deze themaweek.
Iedere groep had een land gekozen waar naast de tekeningen ook tal van bezienswaardigheden van dat land waren te zien. Met eigen gemaakte paspoorten mochten we het klaslokaal binnen.

   

    

De Grabbelpostzak en de Postzegelberg
Voor de kinderen tot elf jaar is de grabbelton vervangen door een grabbelpostzak. Hieruit kunnen zij voor 50 eurocent kleine prijzen halen. Meer dan 100 prijzen zijn ingepakt. Geen postzegels maar leuke hebbedingetjes.

En natuurlijk mag de postzegelberg niet ontbreken. Iedere bezoeker mag daaruit een handjevol postzegels gratis meenemen.

     

Speciale activiteiten voor de jeugd
Voor de jeugd is een animatieteam aanwezig dat gedurende de hele dag alle kinderen bezig houdt met leuke spelen zoals het wereldpostzakspel, memoriespel, mogelijkheid om een albumblad te plakken, cadeautjes om uit te delen en een jeugdveiling met 40 kavels. Kortom genoeg amusement voor de hele dag.

Filatelistische speurtocht
Voor de speurneuzen is een filatelistische speurtocht in elkaar gezet. Om deze speurtocht tot een goed einde te brengen moet je de bladen in de tentoonstellingskaders goed bekijken. In deze kaders zijn de antwoorden op alle vragen te vinden. Ofwel een uitdaging voor mensen die oog hebben voor detail. Er zal een variant voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen zijn.

Persoonlijke postzegels
Naast een postzegeltentoonstelling worden er diverse activiteiten voor de jeugd georganiseerd bovendien bestaat de mogelijkheid om persoonlijke postzegels te maken

Wat is eigenlijk een persoonlijke postzegel. Iedereen kent de officiële postzegels van PostNL. Daar heb je als individu geen invloed op. Maar zo’n jaar of 13 geleden bood de Post individuele personen of bedrijven de gelegenheid om binnen een door de Post vastgesteld kader een afbeelding of foto naar eigen keuze te laten drukken. Dat heet dan  een gepersonaliseerde of kortweg een persoonlijke postzegel.

Er is een stand waar het aanmaken van persoonlijke postzegels voor belangstellenden kan worden verzorgd. Willen ouders postzegels van het gezin of de kinderen, dan kan ter plekke een foto worden genomen en daarvan een velletje frankeerbare persoonlijke postzegels verzorgd. Ook kan je op een USB-stick een recente (vakantie)foto mee brengen en daarvan een vel persoonlijke postzegels bestellen.

     

Informatiestand van de ZHPV
Bij de informatiestand van de ZHPV kan je een velletje jubileumzegels van de ZHPV kopen voor € 12,50. Na de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd kan je, zolang de voorraad strekt, een vel zegels kopen van de vier prijswinnaars, eveneens voor € 12,50. Ook kan je informatie inwinnen om lid te worden.

De ZHPV is een van de weinige postzegelverenigingen met een jeugdafdeling.

Voor slechts €10,- per jaar ben je al jeugdlid en wil je ook een verzameling opzetten waarmee je kan exposeren dan is er een groep jeugdleiders die je leert hoe je dat moet doen. Over bijna ieder onderwerp zijn postzegels te vinden.

Wij zien je graag op zaterdag 30 september!